Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası kapsamında hafta içi Pazartesi-Cuma günleri arasında öğretmenlerimizle beraber bir gün tayin ediyoruz ve o gün öğrencilerimiz annelerinin evdeki bayat ekmeklerle hazırladığı yiyecekleri beslenme saatinde tüketmek üzere okula getiriyorlar.
Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası kapsamında hafta içi Pazartesi-Cuma günleri arasında öğretmenlerimizle beraber bir gün tayin ediyoruz ve o gün öğrencilerimiz annelerinin evdeki bayat ekmeklerle hazırladığı yiyecekleri beslenme saatinde tüketmek üzere okula getiriyorlar
BAYAT EKMEK KÖFTE MANTISI
Malzemeler: 1 adet bayat ekmek, 1 büyük soğan, 1 diş sarımsak, 1 yumurta, yarım demet maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber-nane, yarım çay bardağı su. Yoğurt,salça (üzeri sosu iç
Hazırlanışı: Bayat ekmeği ufalayın veya robottan çekin.Karıştırma kabına alıp içine rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, 2 yumurtayı ve baharatları atıp malzemeler bütünleşene kadar yoğurun.Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alıp çiğ köfte sıkar gibi sıkın.Köfteleri kızgın yağa atıp, arkalı önlü kızartın. Köfteleri bir servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış biberli tereyağını dökerek servis edin.
Afiyet Olsun